Gyümölcscentrifuga - méregtelenítés

Gyümölcscentrifuga - 3 szempont, miért kell neked a lé

2016. április 08. - Sarkadi János

A gyümölcscentrifuga működési elve

Röviden? Így képzeld el, hogyan működik: a darabokat összevágja, összezúzza és egy beépített centrifuga kettéválasztja neked a gyümölcsöt lére és rostokra.

Most nézzük részletesebben:

Az adagoló tartályába töltött zöldségdarabokat és gyümölcsöket egy magas fordulatszámon forgó fogazott tányér finom, pépes állagúvá, szinte kenőccsé aprítja, reszeli.

Az aprítás lényege, hogy a gyümölcscentrifuga sűrű, apró kései a reszelés során szétroncsolja a növényi részeket majdnem egészen a sejtekig, melyek bőséges létartalma így meglehetősen könnyen kinyerhetővé válik.

A pép egy apró szűrőlyukakkal ellátott lemezen (rácson) centrifugálódik ki, így választja el a gép a levet a rostoktól.

Az aprított pempő a gyümölcscentrifugában tehát kettéválik. Te a folyamat végén két külön tartályban látod viszont a gyümölcsöt:

  • lesz egy folyékony, aránylag híg, rostszegény növényi levet tartalmazó poharad és
  • egy enyhén nedves, de inkább száraz rostos masszád egy másik gyűjtőtartályban.

 

 

Miért is kell neked gyümölcslé?

 

  1. finom és kész

Ha csak egyszer is megkóstolod a gyümölcscentrifuga által otthon, házilag elkészített friss, zamatos gyümölcslevet, és összehasonlítod a kereskedelemben kapható, állítólagos 100%-os levekkel, akkor azonnali választ kapsz erre a kérdésre, hogy miért is kell neked pont ilyen gyümölcslé.

 

  1. a gyerekek imádják

A finnyás gyerekek életébe is becsempészheted a vitaminokat, mert elképesztően finom, illatos, aromás. Még a répalé is mennyei. Azok a gyerekek is repetát fognak követelni, akikbe semmilyen rafinált módszerrel, ígérettel, fenyegetéssel nem lehet belediktálni a zöldségeket és a gyümölcsöket.

 

  1. természetes vitamin- és energiaforrás

Ha a gyümölcscentrifuga által nyert levet vizsgálod, akkor benne semmi olyan adalékanyag, állományjavító, hozzáadott cukor, belepótolt vitamin, aminek nem kellene benne lennie. A legtöbb anyuka próbál a családjának gyümölcslevet venni, de nagyon szemfülesnek kell lenni ahhoz, hogy olyan terméket találjon, ami csak a gyümölcsöt tartalmazza (úgy, abban a formában, ahogy a természet adja), és más semmi ne legyen benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyumolcscentrifuga.blog.hu/api/trackback/id/tr1112032909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása