Gyümölcscentrifuga - méregtelenítés

Egy nap mínusz egy kiló? - az igazság! :)

2016. június 16. - Sarkadi János

Mint a villám: egy nap mínusz egy kiló

Ha egész nap csak zöldség- és gyümölcslevet fogyasztunk, másnap garantáltan egy kilóval kevesebbet mutat majd a mérleg. Minimum.
- Reggel éhgyomorra igyunk meg 0,5 dl savanyúkáposzta-levet.
- Délben és este (esetleg reggelire is) igyunk 1,5-1,5 dl cukrozatlan, saját készítésű zöldség- vagy gyümölcslevet.
- Este pedig 0,5 dl saját préselésű búzafű- vagy gyermekláncfűlevet.

Mindennap kortyolgassunk el 2 liter ásványvizet vagy édesítés nélküli gyógyteát.

Ez igaz???

Elméletben igen, de a gyakorlatban szinte biztosan nem. A gyümölcsök cukortartalma viszonylag magas, tehát egy pohár gyümölcslé esetében körülbelül 150 kalóriával számolhatunk. Ha szigorú gyümölcslé-kúrába kezdünk, és egész nap csak ezt fogyasztjuk (mondjuk egy nap alatt 2 litert), akkor is 1000 kalóriát vettünk magunkhoz, de a rostok és a vitaminok hiánya miatt mind a jóllakottságról, mind a teljes értékű étkezésről lemondhatunk. A szervezet ezért úgy fogja érzékelni, hogy éhezés fenyegeti, és az első adandó alkalommal, amikor lehetősége lesz rá (azaz amikor újra elkezdünk normálisan enni), dupla tempóban kezdi el a zsírraktárait újraépíteni. A gyümölcslé-diéta tehát a jojó effektus egyik majdhogynem biztos módja.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyumolcscentrifuga.blog.hu/api/trackback/id/tr1512032931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása